Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
Illustration och animation: Joakim Agervald, eget projekt

Lyft din specifika kompetens!

Har du en språkkunskap, ett intresse eller en erfarenhet som uppdragsgivare söker?

Ibland efterfrågar uppdragsgivare kreatörer som har en specifik kompetens utöver bild och form. Det kan handla om att ha lokal anknytning till en region, att ha egna erfarenheter av att tillhöra en minoritetsgrupp, eller att ha kunskaper i ett visst fält.

Ett förlag som ska ge ut böcker om ett visst ämne kanske söker en illustratör som genom hobby eller studier är välbekant med ämnet. En förening som arbetar med en lokal fråga eller med en minoritetsgrupp kan vilja anlita en grafisk formgivare som har egen anknytning platsen eller gruppen.

Såhär lyfter du din specifika kompetens

Lägg till information om dina specifika kompetenser i din egen presentationstext i din portfolio. Då blir du lättare att hitta för uppdragsgivare och för vår förmedlare när de kompetenserna eftersöks. På samma sätt kan du visa om du är intresserad av att hålla i workshops – mer om workshopuppdrag kan du läsa här.

Du kan också använda dina projekts presentationstexter för att lyfta vilka specifika kompetenser som kommit till nytta i ett projekt.

Om du har funderingar kring det här, vill bollplanka hur du kan presentera dina specifika kompetenser eller har andra frågor om hur du kan vässa din portfolio är du alltid välkommen att höra av dig till oss. Skriv till support@illustratorcentrum.se eller ring 08-7021405.

Publicerat 15 februari 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer