Sökhjälp

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
Foto: Pia Johansson, från workshop "Kompisfigurer", Skapande skola i Lerum.

Vill du ta uppdrag inom workshop?

Använd den nya uppdragstypen Workshop!

Vi märker en efterfrågan på kreatörer som vill hålla i workshops. Om du redan har utfört den sortens uppdrag kan du presentera det med ett portfolioprojekt – använd då den nya uppdragstypen ”workshop”!

Du kan också använda din presentationstext för att berätta att du är intresserad av att leda workshops, även om du inte har tidigare erfarenhet av det. Då kan både uppdragsgivare och vår förmedlare söka fram dig.

Dela din specifika kompetens

Om du har någon specifik kompetens som kan komma till nytta i ett workshopuppdrag – skriv det i din presentationstext. En uppdragsgivare kan till exempel söka efter en kreatör som kan leda workshops på ett visst språk, som delar minoritetserfarenheter med workshopens deltagare, eller som har en lokal förankring till uppdragsgivarens region. Här kan du läsa mer om hur du presenterar dina specifika kompetenser.

Kulturprojekt i skolan

Mer om hur du tar och planerar uppdrag med workshop i skolor kan du läsa i Handbok för kulturprojekt i skolan.

Konstdepartementet – en extra plattform för workshopuppdrag i skolor

Vill du ta workshopuppdrag inom Skapande skola kan du som är medlem i Illustratörcentrum även dra nytta av vår systerplattform konstdepartmentet.se. Konstdepartementet vänder sig direkt till skolor genom att presentera och direktförmedla färdiga workshops till Skapande skola-uppdrag.

För att synas på Konstdepartementet behöver du skapa en profil på konstdepartmentet.se, med en presentation av dig själv och ett workshopkoncept. Vid fyra gånger per år gör Konstdepartementet en invalsprocess. Då görs bedömningar om nya profiler kan publiceras, och workshopledare får hjälp att formulera effektiva och säljande presentationer av sina workshops. Här kan du läsa mer om att komma igång på Konstdepartementet.

Publicerat 15 februari 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer