Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
Illustration: eget projekt av Don Arvidsson

Aktuella tips och utlysningar i mars 2023

Stöd, kurser, träffar och tävlingar – här är några saker som du som medlem kan vilja ha koll på i mars.

Utlysningar

Illustratörcentrum söker en regional representant i södra Sverige

Du som är medlem kan skicka in din intresseanmälan för ett arvoderat uppdrag för IC. Som regionrepresentant planerar och genomför du evenemang och bidrar till att skapa ett starkt nätverk bland kreatörer och beställare i regionen. Hör av dig senast 5 mars. Läs mer här!

Open call: konstnärligt gestaltningsuppdrag på sjukhus

Du som är yrkesverksam illustratör/konstnär med F-skattesedel kan fram till 6 mars kl 24.00 lämna in en intresseanmälan, CV och portfolio för det här uppdraget. Här är det en fördel att vara van vid 2D, stora format och trycktekniker. Tydlig information om ansökan, skissarvode, kriterier mm. läser du här!

Två residens i Dalarna

Region Dalarna tar emot ansökningar till två residens som syftar till att skapa utbyte mellan plats och konst. 65 000 kr för 4 veckors engagemang. Region Dalarna uppmuntrar sökande i alla livssituationer, residenset kan tex anpassas runt en anställning eller föräldraskap. Deadline 8 mars. Läs mer här!

Flera kulturstöd i Region Jämtland Härjedalen

Du som är professionellt verksam i Jämtland och Härjedalen kan söka stöd för att förverkliga nya idéer, eller för att genomföra arrangemang, produktioner eller projekt. Deadline 15 mars. Det går även att söka mobilitetsstöd för dig som behöver extra pengar för att transportera dig eller din konst till ett residens eller en utställning där du medverkar. Läs mer här!

Kulturbryggan – stöd till nya och oprövade kulturidéer

Vill du komma igång med ansökningar för projekt? Har du en projektidé som genom ämne eller utförande kan bidra till ny och oprövad kultur? Kulturbryggan gillar udda koncept! Du som har enskild firma kan ansöka. Ansökningsperiod 1-22 mars. Läs mer här! Kulturbryggan sänder dessutom live-webbinarier som på en timme ger dig mer info vad som är bra att tänka på när du söker stöd, och ger dig möjlighet att ställa frågor. Här kan du delta i webbinarier den 22 februari eller den 1 mars.

Region Kronobergs kulturstipendium

Du som är verksam i eller har anknytning till Kronobergs län kan ansöka om ett av fem arbetsstipendier om 60 000 kronor vardera och två ungdomsstipendier om 20 000 kronor vardera. Deadline 26 mars. Läs mer här! Kronobergs län erbjuder också året om mikrostöd till dig med eget företag, och gratis konsulttimmar med rådgivning för småföretagare.

Grundsunda hembygdsförenings kulturstipendium – Örnsköldsvik

Kulturutövare inom alla fält kan söka ett 20 000 kronors stipendie med några sommarveckors fri bostad i en stuga vid Prästsjön, Grundsundavallen, Örnsköldsviks kommun. För att ta sig till stugan krävs tillgång till bil. Sista ansökningsdag 31 marsLäs mer här.

Ansök om IR – nu för både illustration och för viss grafisk form

Du som fått bilder publicerade i böcker utgivna 2018-2022 eller tidningar (print och webb) utgivna under 2022 kan registrera publiceringar hos Bildupphovsrätt för att få ut din individuella reprografiersättning. OBS! Nu går det även att få ersättning för vissa typer av grafisk form! Deadline 31 mars. Läs mer här!

Tävlingsanmälan till Kolla! 2023

Svenska Tecknare har öppnat anmälan till sin tävling för illustration, grafisk design och rörlig bild. Du kan söka med material som är producerat mellan 1 januari 2021 och 1 april 2023, du behöver inte vara medlem i ST och anmälan är avgiftsfri. Anmälningsperiod 1 december – 1 april 2023. Läs mer här!

Event och kurser

Svenska Teckares release för handbok och tidning – Göteborg

ST släpper sin efterlängtade nya publikation Konsten att leva på det vi gör – Handbok för yrkesverksamma visuella kreatörer. Det bjuds på kreatörssamtal med OK Studio som formgett och illustrerat handboken, och samtidigt firas release av nya numret av föreningens tidskrift Tecknaren. Välkommen den 14 mars, 17.30 på Göteborgs bildverkstad, Klippan 6.

Introduktionskurs i AI för konstnärer – Skåne

Du som arbetar med bild/och eller text och är verksam i Skåne kan ta del av en heldagskurs (med digital förträff). Lär dig nyttja AI för att generera nya idéer och koncept, förenkla din externa marknadsföring och förstå möjligheter och begränsningar med den nya tekniken. Arrangeras av Region Skånes kulturförvaltning och Media Evolution. 17 mars, i Malmö. Läs mer här!

IC har workshop och bokbord på Littfest – Umeå

Littfest är en av Sveriges största litteraturfestivaler och tillsammans med Svenska Tecknare finns vi på plats med bokbord 17-18 mars, på Umeå Folkets Hus. Förutom att marknadsföra våra medlemmar, vår plattform och vår katalog mot potentiella uppdragsgivare på festivalen, träffar vi gärna våra medlemmar. Kom och hälsa!

Under lördag den 18 mars medarrangerar vi workshopen Bilderbokens möjliga och omöjliga format. Deltagande är gratis och tillgängligt för alla som besöker festivalen. Mer om workshopen läser du här!

Katalogrelease + Drawing Room i Malmö 23 mars

Illustratörcentrum presenterar vår senaste katalog på Form/Designcenter, och vår Malmöbaserade medlem Arad Golan Coll har bjudit in spanska formgivaren Laura Liedo för ett spännande samtal. Läs mer här!

Nätverksplats för etablerade och icke-etablerade inom bild- och form – hela Sverige

Konsten att delta ger möjlighet till personer som arbetar som kulturskapare från olika bakgrunder att träffas och utbyta erfarenheter med varandra. Tanken är att underlätta för utlandsfödda personer inom bild och form, att bli en del av den svenska kreativa sektorn. Programmet ger också en möjlighet för redan yrkesverksamma och etablerade i Sverige att skapa nya kontaktytor och nätverk med kollegor som har internationell kompetens. Läs mer här.

Publicerat 28 februari 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer