Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Utlysning för medlemmar

Foto: Cottonbro

Aktuella utlysningar och tips i september

Stipendier, utställningar, bidrag, inspirationsdagar och mässor. Här är några tips på utlysningar och evenemang som kan vara intressanta för dig som är medlem hos oss.

Utlysningar

Presentera din Skapande skola-aktivitet för uppdragsgivare i Malmö

Deadline 6 september. Läs mer om Malmö grundskoleförvaltnings inspirationsdag SPRAAK här!

För att fler skolelever ska få träffa kulturutövare bjuder grundskoleförvaltningen i Malmö in till inspirationsdagen SPRAAK den 18 oktober. Du kan ansöka om att delta och möta skolor på plats eller om att få en presentation av din Skapande skola-aktivitet inkluderad i ett utskick.

Konstnärsnämnden

Deadline 8 september för projektbidrag.
Deadline 15 september för internationellt utbyte och resebidrag. Läs mer om Konstnärsnämndens aktuella utlysningar här!

Aktuella utlysningar hos Konstnärsnämnden i september är bland andra projektbidrag, som ska främja personlig utveckling, tex genom ett projekt eller samarbete. Det finns även utlysningar för stöd för internationellt utbyte och resebidrag, som ska stötta yrkesverksamma konstnärer/kreatörer som vill resa för att fortbilda sig eller nätverka, eller som vill bjuda in konstnärer/kreatörer till Sverige.

Region Skånes kulturförvaltning

Deadline klockan 12.00 den 14 september. Läs mer om Region Skånes kulturförvaltnings utlysningar här!

Region Skånes kulturförvaltning välkomnar ansökningar från professionella aktörer inom hela kulturområdet som vill bidra till utvecklingen av ett skånskt kulturliv av hög kvalitet med både bredd och spets. Stöd kan sökas av juridiska personer.

Produktionsstöd avser publika kulturarrangemang samt konstnärlig produktion som leder till publika arrangemang. Utvecklingsstöd syftar till att tillvarata och synliggöra idéer till utveckling inom kulturområdet, och kan kan exempelvis sökas för utveckling av nya arbetsmetoder, processer och tekniker. Utvecklingsprojekten ska ha regional relevans och bidra till kulturell mångfald.

Registrera nya verk för Individuell visningsersättning       

Deadline 15 september. Läs mer om Individuell visningsersättning (IV) här!

Du som har sålt ett verk exempelvis till en kommun, kyrkan, ett landsting eller en statlig institution kan ha rätt till en ersättning för att verket visas för allmänheten.

Ung Svensk Form 2023

Deadline 17 september. Läs mer om ansökan till Ung Svensk Form 2023 här!

Ung Svensk Form är en årlig utmärkelse och syftar till att öka och bredda kunskapen om ung och nyskapande svensk formgivning samt att nå ut till nya målgrupper och underlätta nya kontakter. I Ung Svensk form ingår en turnerande utställning samt stipendier. Ansökan är öppen för formgivare och visuella kreatörer inom alla fält, födda 1985 eller senare (alternativt studerande).

Open call: mönsterformgivare i Västra Götaland till utställningen Bye Bye Retro

Deadline 20 september. Läs mer om open call till uställningen här!

Bye Bye Retro är en samlingsutställning på Landvetter Kulturhus som visar samtida mönsterskapande i Västsverige. Fem mönsterformgivare manar fler att ansöka om att delta i utställningen, som kommer att pågå 15 oktober – 12 november 2022.

Kulturbryggan

Deadline 22 september. Läs mer om Kulturbryggans utlysning här!

Kulturbryggan drivs av Konstnärsnämnden och ger bidrag till konstnärlig förnyelse och annorlunda, oprövade och förnyande projekt. Sökande behöver vara en enskild firma, företag, stiftelse eller organisation.

Evenemang

Cap&Design Live

21 september, kl 13.00-17.00, Finlandshuset i Stockholm. Läs mer här!

Inspirationsdag med flera framstående illustratörer och grafiska formgivare. Medlemmar i Illustratörcentrum kan ta del av en rabattkod värd 40% av biljettpriset.

Bokmässan

22-25 september, Svenska mässan i Göteborg. Mer info kommer här!

Releasefest för katalogen Swedish Illustrators and Graphic Designers 2023! Vi är på plats i monter A02:27, där vi står tillsammans med Svenska Tecknare – kom och säg hej!

Prata! Framtiden för våra yrken

27 september, 09:00 - 13:30, Stora Nygatan i Stockholm samt via videolänk. Läs mer och anmäl här!

I detta seminarium har Svenska Tecknare bjudit in en bredd av utövare att berätta hur deras arbetsroll ser ut, hur yrket förändrats över tid och hur de ser på framtiden. Lunch finns på plats, det går lika bra att sitta med via Zoom.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer