Need help?

Let us find the right artist for you!

header-background

How the Town Sleeps

Illustrations and handwritten cover for the picture book How the Town Sleeps written by Oskar Kroon. Ages 3-6. In my illustrations, I depict the evening’s moments of stillness and movement, wakefulness and rest. The drawings show the city’s people and environments, up close and at a distance.

2023.

Client

Rabén & Sjögren

Creative Field

Illustration

Project Type

Lettering, Picture Book

Technique

Ink, Watercolor
Handskriven typografi och detaljerad akvarell som visar en stad i månens sken. Ett tåg kommer in på perrongen, ett zoo med en giraff, bil, hus och lyftkranar. Månen lyser på mörk himmel och det är natt. Staden är utzoomad och ur fågelperspektiv. 

Illustrerat uppslag ur bilderboken Så sover staden. Två färgstarka detaljerade akvarellteckningar. På vänstersidan syns en byggarbetsplats med en gul grävmaskin som grävt en grop och fällt träd, en gul lyftkran och husbyggen med byggställningar och stängsel. På höger sida en bild av ett omstoppat barn i pappas famn som vaken tittar mot sin pappa som somnat mitt i sagostunden. Täcket har röda vallmo på sig och under kudden ligger en gul grävmaskin. Böckerna är uppställda som hus och väggen i rummet är gul.

Uppslag ur bilderboken Så sover staden. En tusch och akvarellteckning med många detaljer som visar en utzoomad stad som ligger på ett välvt jordklot. Ett fartyg kastar loss från hamnen, vi ser ett berg med en skidbacke och liftsystem, ett tåg som kommer in till perrongen, en djurpark med en giraff, lyftkranar, bostadshus med snö på taken, en kyrka, torg och kraftledningar.  Det är mörkblå himmel och finns en måne som kastar sitt sken över staden. 

Uppslag ur bilderboken Så sover staden. En detaljerad tusch och akvarellteckning som visar ett barn i gul overall och röd mössa som sitter på huk och tittar på en snöklump. På andra sidan en stor snöklump, en skidbacke med liftsystem. Det är mörkblå himmel.
Uppslag ur bilderboken Så sover staden. En tusch och akvarellteckning med många detaljer som visar en flicka som sitter på soffan och äter pannkakor. På andra sidan en pappa med en stekpanna som vänder en pannkaka i luften. Pannkakan kan likna månen på himlen utanför.
Uppslag ur bilderboken Så sover staden. En tusch och akvarellteckning med många detaljer som visar en flicka som i mormors famn med handduk om sig. Duschdraperiet är blått med en stjärnhimmel och i badkaret gubbar ett skepp. Lampan lyser som en måne.

We use cookies to provide you with a better user experience.

Accept
Read more