Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
Illustration: Sasha Kolesnik, för översättningsföretaget Sandberg

Välkommen som medlem i Illustratörcentrum!

När din medlemsavgift är betald kommer du att få dina inloggningsuppgifter till illustratorcentrum.se. På vår plattform publicerar du din portfolio för att bli sökbar för uppdrag. Det är också här du anmäler dig till vår katalog, hittar inspelade föreläsningar och tips på utlysningar och evenemang.

Din portfolio möjliggör förmedling

Det absolut viktigaste som ditt medlemskap ger dig tillgång till är din portfolio på illustratorcentrum.se. En publicerad portfolio är förutsättningen för att uppdragsgivare ska kunna söka fram dig på vår plattform. Den gör det också möjligt för vår förmedlare att lokalisera din kompetens och stil, och föreslå dig för de potentiella uppdragsgivare som kontaktar oss i jakt på relevanta frilansare.

Här är våra tips på hur du vässar din portfolio för att öka chanserna till uppdrag.
Vanliga missar att undvika i din portfolio
Synligare projekt med taggar och alt text – så sökoptimerar du

Så fungerar förmedlingen

Illustratörcentrums förmedlare Lisa besvarar vanligt förekommande frågor gällande direktförmedlingen.
Hur fungerar förmedlingen?

Medverka i katalogen Swedish Illustrators and Graphic Designers

Som medlem kan du även marknadsföra dig genom att medverka med ett eget uppslag i vår prisbelönta årliga katalog Swedish Illustrators and Graphic Designers. Katalogen skickas kostnadsfritt till tusentals potentiella uppdragsgivare på olika företag, myndigheter, byråer och organisationer i hela landet. Den marknadsförs även via mässor, events och sprids via utvalda återförsäljare.

Inbjudan till anmälan för att medverka skickas varje år ut via nyhetsbrevet, under årets första kvartal. Därefter går det att anmäla medverkan under en begränsad tid.

Läs mer om att medverka i katalogen här!

Våra informationskanaler

Information om alla våra träffar, kurser och viktiga uppdateringar får du via våra nyhetsbrev som vi skickar ut en eller två gånger per månad.

Ett tips är att följa oss på Instagram och Facebook. Här synliggör vi våra medlemmar bland annat genom att visa nya medlemmar, nya medlemsuppdrag, olika aktuella teman och event vi arrangerar eller medverkar på.

Tagga oss gärna på Instagram och Facebook om du publicerar inlägg om nya uppdrag – vi vill gärna visa upp vad våra medlemmar gör.

Vi rekommenderar även att du blir medlem i vår interna Facebookgrupp, Illustratörcentrum Medlem. Här postar vi inlägg om allt från marknadsföringstips till medlemsträffar, inspiration och kompetensutveckling. Ibland använder vi gruppen för att efterlysa medlemmar med en specifik kompetens, om en uppdragsgivare söker efter det. Gruppen fungerar också som ett community. Den är ett sätt för medlemmar att träffas, tipsa varandra och nätverka.

Här hittar du Facebookgruppen Illustratörcentrum Medlem.

Resurser

När du loggar in kan du via medlemssidorna hitta alla inspelade föreläsningar och portfoliotips. Här finns också föreningens stadgar och årsberättelser.

Ta uppdrag inom workshop och Skapande skola

Vi förmedlar även uppdrag där kunder söker workshopledare. Genom att skriva om workshopkompetens i din presentationstext eller publicera projekt med uppdragstypen Workshop, kan du visa att du är relevant för de uppdragen. Här samlar vi relevanta tips till dig som vill ta uppdrag inom workshop, oavsett om du har erfarenhet eller vill börja ta den sortens uppdrag.

Du som är medlem i Illustratörcentrum även ansöka om att synas på plattformen konstdepartmentet.se. Konstdepartementet drivs av Illustratörcentrum, Konstnärscentrum, Konsthantverkscentrum och Centrum för fotografi. Plattformen vänder sig direkt till skolor genom att direktförmedla färdiga workshops till Skapande skola-uppdrag. Ansök genom en intresseanmälan på konstdepartmentet.se. Där presenterar du dig själv och ett koncept för en workshop, som skolor sedan kan boka in. Ansökningsprocessen och plattformen administreras av Konstnärscentrum Öst.

Håll kontakten

Uppdatera dina kontaktuppgifter i din portfolio, så att både uppdragsgivare och vi kan nå dig med viktig information.

Ungefär en gång i månaden skickar vi nyhetsbrev till våra medlemmar. Det är via nyhetsbrevet som vi skickar inbjudningar till katalogmedverkan, kurser och annan relevant medlemsinformation. Meddela oss via support@illustratorcentrum.se eller ring 08-7021405 om du byter epostadress. Och du är självklart välkommen att höra av dig till oss om du har några frågor eller funderingar.

Publicerat 1 februari 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer