Sökhjälp

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
Illustration: Sasha Kolesnik, för översättningsföretaget Sandberg

Välkommen som medlem i Illustratörcentrum!

När din medlemsavgift är betald kommer du att få dina inloggningsuppgifter till illustratorcentrum.se. På vår plattform publicerar du din portfolio för att bli sökbar för uppdrag. Det är också här du anmäler dig till vår katalog, hittar inspelade föreläsningar och tips på utlysningar och evenemang.

Din portfolio möjliggör förmedling

Det absolut viktigaste som ditt medlemskap ger dig tillgång till är din portfolio på illustratorcentrum.se. En publicerad portfolio är förutsättningen för att uppdragsgivare ska kunna söka fram dig på vår plattform. Den gör det också möjligt för vår förmedlare att lokalisera din kompetens och stil, och matcha dig med de potentiella uppdragsgivare som kontaktar oss.

Här är våra tips på hur du vässar din portfolio för att öka chanserna till uppdrag.
Vanliga missar att undvika i din portfolio
Synligare projekt med taggar och alt text – så sökoptimerar du

Medverka i katalogen Swedish Illustrators and Graphic Designers 2024

Som medlem kan du även marknadsföra dig genom att medverka med ett eget uppslag i vår prisbelönta årliga katalog Swedish Illustrators and Graphic Designers. Katalogen skickas kostnadsfritt till tusentals potentiella uppdragsgivare på olika företag, myndigheter, byråer och organisationer i hela landet. Den marknadsförs även via mässor, events och sprids via utvalda återförsäljare.

Inbjudan till anmälan för att medverka skickas ut via nyhetsbrevet i slutet av februari. Det tillkommer en avgift för medverkan i katalogen.

Läs mer om och anmäl dig till katalogen här!

Våra informationskanaler

Information om alla våra träffar, kurser och viktiga uppdateringar får du via våra nyhetsbrev som vi skickar ut en eller två gånger per månad.

Ett tips är att följa oss på Instagram och Facebook. Här synliggör vi våra medlemmar bland annat genom att visa nya medlemmar, nya medlemsuppdrag, olika aktuella teman och event vi arrangerar eller medverkar på. Tipsa och tagga oss gärna på Instagram och Facebook om du publicerar inlägg om nya uppdrag – vi vill gärna visa upp vad våra medlemmar gör.

Vi rekommenderar även att du blir medlem i vår interna Facebookgrupp, Illustratörcentrum Medlem. Här postar vi inlägg om allt från marknadsföringstips till medlemsträffar, inspiration och kompetensutveckling. Ibland använder vi gruppen för att efterlysa medlemmar med en specifik kompetens, om en uppdragsgivare söker efter det. Gruppen fungerar också som ett community. Den är ett sätt för medlemmar att träffas, tipsa varandra och nätverka.

Här hittar du Facebookgruppen Illustratörcentrum Medlem.

Resurser

När du loggar in kan du via medlemssidorna hitta alla inspelade föreläsningar och portfoliotips. Här finns också föreningens stadgar och årsberättelser.

Ta uppdrag inom Skapande skola

Om du håller eller vill hålla i workshops som riktar sig mot skolor kan du genom ditt medlemskap dra nytta av vår systerplattform konstdepartmentet.se. Konstdepartementet vänder sig direkt till skolor genom att presentera och direktförmedla färdiga workshops som skolor bokar till Skapande skola-uppdrag.

Läs mer på Konstdepartemenetets webbplats.

Håll kontakten

Meddela oss via [email protected] eller ring 08-7021405 om du uppdaterar dina kontaktuppgifter, så kan vi säkerställa att du får viktig information om ditt medlemskap. Och hör gärna av dig om du undrar över något!

Publicerat 1 februari 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer